Манчестър Сити обяви официално привличането на Йошко Гвардиол от РБ Лайпциг. Хърватинът вече е най-скъпият

...
Манчестър Сити обяви официално привличането на Йошко Гвардиол от РБ Лайпциг. Хърватинът вече е най-скъпият
Коментари Харесай

Манчестър Сити обяви Гвардиол, хърватинът вече е най-скъпият защитник в историята

Манчестър Сити обяви публично привличането на Йошко Гвардиол от РБ Лайпциг. Хърватинът към този момент е най-скъпият бранител в историята, като прехвърлянето е на стойност 90 млн. евро. Досегашният връх се държеше от Хари Магуайър, който мина от Лестър в Манчестър Юнайтед за 87 млн. евро. Сделката за Гвардиол е и втората най-скъпа в историята на Ман Сити, като единствено за Джак Грийлиш са дадени повече пари, съобщи sportal.
Прочетете още
21-годишният хърватски защитник е подписал за 5 години с “гражданите ” и контрактът му ще бъде до 2028 година Той бе показан с автентично видео в обществените мрежи на Ман Сити с присъединяване на мениджъра Пеп Гуардиола, като в него се подчертава на околните им семейства. Футболистът ще носи екипа с номер 24. 

" Винаги съм мечтал един ден да играя в Англия и това, че го върша в този момент с Манчестър Сити - след сезона, който те преди малко имаха - е същинска чест за мен. Всеки, който е видял играта на Манчестър Сити през предишния сезон, знае, че това е най-хубавият тим в света. Спечелването на требъл споделя всичко, което би трябвало да се знае за качеството, с което разполага този тим ", съобщи самият Йошко Гвардиол. 

" Да дойда в Сити е нещо доста особено за мен и фамилията ми. Да имам шанса да работя и с Пеп Гуардиола ще бъде необикновено. Знам, че към момента не съм приключен състезател и съм сигурен, че играта ми ще прогресира под управлението на най-хубавия треньор във футбола. Да играя с Матео Ковачич също ще бъде особено. Той е топ футболист и се надявам, че двамата ще помогнем на Сити да реализира още един сполучлив сезон през 2023/24 година и по-късно ", сподели още той.

Футболният шеф Чики Бегиристайн добави: " Много сме щастливи да привлечем Йошко в Манчестър Сити. Той е състезател, който сме следили от близко, и считаме, че има великолепен набор от качества. Топ клубове от цяла Европа го следиха, тъй че привличането му тук е чудесна вест за нас. Той е бърз, конкурентен, борбен, мощен във въздуха, впечатляващ при владеенето на топката, със мощно самочувствие и добър темперамент. Той играе с левия крайник, което ни предлага положителни благоприятни условия в отбрана. Млад е, само че напредъкът му в играта е бърз. Убедени сме, че възходящата му траектория ще продължи и тук, в Сити, в съдействие с Пеп и неговия екип. Всички в Манчестър Сити с наслаждение посрещаме Йоско в клуба и всички му желаем триумф по време на престоя му тук ".

През кариерата си Гвардиол досега е играл единствено за Динамо (Загреб) и РБ Лайпциг. В продължение на два сезона в родината си той печели две трофеи на Хърватия, една Купа на страната и една Суперкупа. След прехвърлянето си в РБ Лайпциг през 2021 г. Гвардиол има 87 участия за " биковете " през сезоните, като вкарва пет гола и печели две Купи на Германия. Той има и 21 мача и 2 гола за националния тим на Хърватия, като завоюва бронзовите медали на Мондиала в Катар.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР